Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föraren från dödsolyckan vid Penningby har avlidit

Den allvarliga olyckan vid Penningby i förra veckan har skördat sitt andra dödsoffer. Kvinnan som körde den bil som fick sladd och krockade med en mötande bil har avlidit.

Annons

Kvinnan, som var i 20-årsåldern, körde en finskregistrerad bil som av oklar anledning fick sladd och krockade med passagerarsidan före med en mötande bil. Det hände mellan Grovstaavfarten och Penningby. Hon fördes medvetslös till Karolinska sjukhuset i ambulanshelikopter och vaknade aldrig. Hon avled på måndagskvällen.

En man i 40-årsåldern som var passagerare i kvinnans bil avled på platsen. De var båda två utländska medborgare.

En man som körde den mötande bilen skadades allvarligt och fördes till Norrtälje sjukhus. Hans tillstånd ska inte ha varit livshotande.

Polisen utreder olyckan och misstänkte kvinnan för vållande till annans död och vållande till kroppsskada. Utredningen kommer att avbrytas, men först vill polisen försöka komma fram till vad som gjorde att kvinnans bil fick sladd.

Läs även: Fyra dygn efter dödsolyckan – ung kvinna kämpar fortfarande för sitt liv

Läs även: Efter dödsolyckan på väg 276 - kvinna med livshotande skador hålls nedsövd

Läs även: Kvinna vårdas på Karolinska sjukhuset med livshotande skador

TV: En död efter frontalkrock på väg 276 – NT sände live under räddningsarbetet

[+] Läs även: Karta: Här inträffar flest olyckor i kommunen – ort för ort