Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrar fruktar elevflytt i Rimbo

Bålbroskolans föräldrar är rädda att barnen ska tvingas in i en flyttkarusell. – Vi är väldigt oroliga över hur politikerna tänker, säger Veronica Zackrisson.

Hon representerar föräldragruppen på Bålbroskolan. De är mycket oroliga inför den renovering, alternativt det nybygge, som måste ske vid skolan. Gruppen har skickat ett eget förslag till alla beslutsfattare på hur bygget kan lösas utan att barnen behöver flyttas runt.

– Vi misstänker att man vill att våra barn ska flyttas till Långsjöskolans lokaler. Därmed tvingas de till två flytter på två år, säger hon.

Veronica Zackrisson påpekar att kommunalrådet Kjell Jansson (M) har svarat dem att det inte finns några beslut tagna.

– Men vi har onda aningar om att beslutet ändå redan är taget, säger hon och påpekar att enligt den rapport som analysföretaget Bjerkings gjort så kan i princip bara tegelfasaden behållas på den gamla skolbyggnaden.

Därmed måste det, enligt henne, vara billigare att bygga en ny skola än att rusta ett tomt skal.

– Då skolans lokaler ändå inte är farliga att vistas i för närvarande, samtidigt som ett nybygge är uppenbart, föreslår vi att man helt enkelt påbörjar bygget av den nya Bålbroskolan bakom den nuvarande. Samtidigt kan vi gå kvar i våra gamla lokaler.

Veronica Zackrisson påpekar att det bland annat skulle innebära att kommunen slipper investeringar för att tillfälligt anpassa Långsjöskolans lokaler för två skolor.

– Så om ert beslut blir att inte rusta Bålbroskolans gamla lokaler utan istället bygga nya, slipper vi stora tillfälliga kostnader och tvära omställningar för cirka 650 barn.

– Vårt förslag innebär att de nya lokalerna skulle byggas bakom den befintliga byggnaden. När de nya lokalerna är klara för inflyttning kan hela verksamheten flytta in. Nästa steg skulle bli att riva den gamla byggnaden och där bygga en ny skolgård.

I föräldragruppens förslag (se bilden) finns också lösningar på parkeringsproblem till Sparbankshallen. Där skolgården är idag kan man bygga parkeringar för att tillgodose hallens behov.

– Bristen på parkeringsplatser åt Sparbankshallen är ett jättestort problem, säger Veronica Zackrisson.

På det här sättet skulle många miljoner sparas samtidgt som barnen kan känna sig trygga, enligt gruppen.

– Fördelarna är många och vi sätter barnen i fokus. Barn, som inte är så tåliga som många tycks tro, slipper oroliga omflyttningar.

I brevet till politikerna skriver gruppen: ”Vi förväntar oss att ni kommer att ha vårt förslag med i beräkningen då ni tittar på de olika alternativen angående Bålbroskolans och våra barns framtid.