Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrar dömda för misshandel

I höstas berättade en liten pojke för sin skolfröken att hans mamma och pappa slog honom och hans lillebror. Skolan anmälde saken till socialtjänsten som gjorde en polisanmälan.

I polisförhör har storebrodern sagt att föräldrarna har både slagit pojkarna och dragit dem i håret flera gånger. Enligt pojken, som är i förskoleålder, ska pappan en gång ha slagit honom på kinden. Pojken beskriver slaget ”som att boxas.”

I ett första polisförhör erkände pappan att han ibland har luggat sönerna när de har bråkat sinsemellan och hans tålamod har tagit slut.

Mamman sade till polisen att hon och maken kan ha tagit hårt i barnen någon gång då de inte lyssnat, men att hon aldrig har skadat dem. När sedan saken gick till rättegång sade föräldrarna i stället att de aldrig har slagit sina barn.

Norrtälje tingsrätt lyssnar på pojkens vittnesmål i kombination med föräldrarnas medgivanden till polisen och dömer båda för misshandel till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst. Hade de i stället fått fängelse hade båda blivit inlåsta i två månader.