Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldraledig förlorade jobbet

Linn Einebrant anser att hon har blivit uppsagd för att hon vill vara föräldraledig. Arbetsgivaren menar att hon brutit ett avtal. Unionen ska inleda förhandling mot företaget.

22-åriga Linn Einebrant började som praktikant i företaget Processutveckling AB som ingår i företagsgruppen Existgruppen. Efter att praktiktiden gått ut fick Linn Einebrant i februari ett erbjudande om en provanställning som assistent på företaget.

I kontrakten stod det också att hon skulle vara assistent åt hela Existgruppen, där bland annat Radio Roslagen ingår. Lönen hon fick för en heltidsstjänst var på 12 000 kronor i månaden. Företaget saknar kollektivavtal. Lönen fick hon inte förhandla om när provanställningen övergick i en fast anställning.

I arbetsuppgifterna ingick att sitta i receptionen och skicka ut fakturor men också att agera telefonförsäljare för ett av företagens produkter. Hon gjorde också reklamjinglar i Radio Roslagen och var programledare. Redan när Linn Einebrant började provanställningen var hon gravid med sitt andra barn. Hon kom överens med arbetsgivaren om att börja arbeta redan efter tre månaders föräldraledighet. Linn började arbeta på 50 procent i september. Hon upptäckte snabbt att lönen då blev så låg att den inte gick att leva på.

Linn Einebrant gick till sin formellt sett närmsta chef, Lennart Ljungh, och bad att få längre föräldraledighet. Att hon ville förlänga föräldraledigheten möttes, enligt Linn, inte med blida ögon av företaget.

– När företagets vd Leif Sparrman fick reda på att jag ville vara föräldraledig blev han arg och sa att jag brutit mot ett avtal.

Tänkte du på att arbetsgivaren har rätt att skjuta upp föräldraledigheten med två månader?

– Ja, jag hade kollat upp reglerna innan och visste att jag inte kunde vara föräldraledig med omedelbar verkan, säger Linn.

Efter det hade Linn Einebrant ännu ett samtal med Lennart Ljungh, som såg till att hon blev arbetsbefriad med lön.

– Leif ville först få mig att säga upp mig själv, säger Linn.

Det vägrade hon att göra. Under oktober månad fick Linn meddelande om att hon blivit uppsagd på grund av arbetsbrist. Linn Einebrant menar att skälet egentligen var ett annat.

– Det är för att jag vill vara föräldraledig. Så här får det inte gå till, säger hon.

Samtidigt har Existgruppen haft en jobbannons på platsbanken där de sökt en innesäljare.

– De har bara bytt ut titeln assistent mot innesäljare. Arbetsuppgifterna är likadana, säger Linn.

Linn har kontaktat sitt fackförbund Unionen.

– Vi kommer att inleda en förhandling med arbetsgivaren om uppsägningen, säger Ulf Solhall, regionchef i Uppland.

Unionen kommer att hävda att uppsägningen skett på oskälig grund och kommer att yrka på skadestånd.

– Eftersom jag är föräldraledig ska jag egentligen bli uppsagd först en månad efter att jag börjat jobba, men jag vill inte tillbaka, säger Linn Einebrant.

NT har haft kontakt med Leif Sparrman och haft ett längre samtal där vi redovisat ett antal frågor. Sparrman valde därefter att inte kommentera eller besvara frågorna.

– Vi har kommit överens om i ledningsgruppen att inte uttala oss i media, säger Leif Sparrman.