Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fond förbättrar skolan

Alla vill att skolan ska gå framåt och eleverna få bättre resultat. Det har kommit många förslag på olika håll. Samtidigt har man på en del håll kommit på olika arbetssätt och olika lösningar som gett tydliga resultat. Ibland har det handlat om en hel skola eller ett arbetslag som utvecklat någonting som gett dem mening och förhållningssätt och man har fått med sig barnen.

Är man själv i utveckling är man mer öppen för nya sätt och nya kunskaper. Det lärde jag mig under mina år i barnpsykiatrin. Det jag en gång lärt mig behövde förnyas, fördjupas och ibland läras om. Samma gäller naturligtvis för lärare. De arbetar med våra barn, utvecklar dem och deras kunskaper. Då behöver de själva påfyllnad för att inte sina.

En utvecklingsfond för skolenheter och arbetslag skulle kunna tillgodose detta. Kommunala medel som inte tas ur skolbudgeten utan läggs till på ett sätt som stämmer med skollag och regler läggs i en fond, ett konto, i syfte att främja pedagogik och ledarskap. Arbetsenheten ska kunna ta sig tid att pröva nya arbetssätt, nya tankar eller hämta nya kunskaper som lockar.

När alla är med på tåget går det vidare till rektorn och vidare till en beslutsgrupp. Första året sätter man av en miljon, vill Centerpartiet i Norrtälje.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel