Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkracefesten är tillbaka – så sänder vi tävlingarna närmast dig: ”Tar sporten på allvar”

Det är tv-satsningen där publiken ställer upp lika brett som bilarna.
Häng med du också på alla tävlingar i Mittmedia Cup.
– Vi tar folkrace på allvar och det märks att tittarna uppskattar det, säger programledaren Jonas "Heavy" Stentäpp.

SE KOMMANDE TÄVLING: Vi sänder Skepptunafestivalen live!!

Succé är ett slitet ord förstås, men första upplagan av Mittmedia Cup kan egentligen inte beskrivas på något annat sätt.

Alla ville delta, alla ville bidra och alla ville titta när NT tv-sände samtliga deltävlingar runt om i landet.

SE KOMMANDE TÄVLING: Vi sänder Skepptunafestivalen live!!

Jonas "Heavy" Stentäpp minns hela fjolåret med värme:

– Verkligen. Jag blev tagen, både av det stora intresset och av stöttningen under året. Jag kommer särskilt ihåg finaldagen när jag stod på förarmötet och såg alla människor som slutit upp från alla möjliga håll. Då blev jag faktiskt rörd...jag fick knappt fram orden, säger programledaren.

Minst lika stort var engagemanget på sociala medier där nystartade Facebook-sidan "Folkrace-TV" knöt ihop folkracefrälsta från hela Sverige:

– Det blev en väldig interaktivitet där och samtidigt tydligt hur mycket våra tv-sändningar betydde, både för dem som var långt bort från tävlingsorten eller som inte kunde vara på plats av andra anledningar. Folk postade bilder och skrev att de kollade på folkrace från Mallorca eller samtidigt som de meckade i garaget. Det var häftigt att se, säger Jonas Stentäpp.

– Jag tycker det blev uppenbart att det finns en folkracefamilj därute, där alla bryr sig om helheten. Det finns inget "vi och dom" i den här sporten.

Varför ska man titta på våra tv-sändningar, tycker du?

– För det första är folkrace en oerhört tv-vänlig sport, man ser bilarna hela tiden och det är nog den motorsportgren där det händer överlägset flest grejer under själva heaten. Har man fördomen att folkrace är en sport för bonnläppar med skrotbilar blir man nog positivt överraskad. Det går mycket fortare än vad man tror, säger Jonas Stentäpp.

Årets upplaga av Mittmedia Cup behåller fjolårets vinnande koncept. Skillnaden är att fyra tävlingsorter tillkommer; Skepptuna, Laxå, Söderhamn och Bollnäs. NT direktsänder samtliga deltävlingar liksom den stora finalen senare i höst.

Hur fastnade du själv för folkrace?

– Farsan tog ofta med mig på rallycross när jag var liten och när jag tog körkort själv blev det så att jag åkte och kollade på folkrace istället. Men det tog ett tag innan jag började köra själv. Jag är lite udda i den här världen på det sättet att jag gillar att köra men inte att mecka.

Vilken är den bästa folkracebilen du har haft?

– En BMW 525 kombi! En grönrosa bil som jag budade hem i Borlänge och körde rätt länge med. Den kunde man ställa upp rätt så brett, men med kontroll till skillnad från en Volvo, säger Jonas "Heavy" Stentäpp och skrattar.

Alla sändningar i MittMedia cup 2019:

27/4: Askersund - SE REPRIS OCH HÖJDPUNKTER HÄR

4/5: Årsunda - SE HÖJDPUNKTER, INTERVJUER OCH REPRIS HÄR

12/5: Skepptunafestivalen - SE TÄVLINGEN HÄR!

26/5: Gestrikefestivalen

30/5: Borlänge

1-2/6: Östersund

6/6: Hällefors

8/6: Hedemora

6-7/7: Krokom

27/7: Fredriksberg

4/8: Bollnäs

11/8: Laxå

11/8: Örnsköldsvik

18/8: Årsunda

25/8: Ljusdal

8/9: Borlänge

14/9: Söderhamn

28/9: Storvik

6/10: MittMedia cup final

PS: Håll även koll på alla våra sändningar via facebooksidan Folkrace-TV.

Så gör du för att se Mittmedia Cup i Folkrace!

Som prenumerant på Norrtelje Tidning behöver du inte betala något för att se våra tv-sändningar från Mittmedia Cup i Folkrace. Sändningarna ingår i din prenumeration! Genom att logga in på norrteljetidning.se får du tillgång till alla tävlingar vi livesänder samt alla plusmärkta artiklar på våra sajter.

Har du inloggningsuppgifter?

1. Vad bra! Gå till norrteljetidning.se/logga-in-nu och fyll i inloggningsuppgifterna till ditt konto.

2. Klart! Du behöver bara logga in en gång på din dator, surfplatta eller mobil för att alltid vara inloggad.

Saknar du inloggningsuppgifter?

Bara lugn! Börja med att gå in på norrteljetidning.se/skaffa-plus och följ instruktionerna.

Besök norrteljetidning.se/kundservice, här får du svar på dina frågor och du är även välkommen att kontakta oss. Har du frågor om sändningarna kan du ringa vårt kundcenter på 010-709 79 00.