Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flytta ankaret längre söderut

Den efterlängtade Västra vägen står inför sitt fullbordande och kommunens politiker kan efter mer än 25 års idogt arbete känna sig nöjda. Biltema i Nordronaområdet väntar på att få grannar och staden expanderar på ett naturligt sätt närmare Stockholm.

Annons

Då är det också dags att flytta vårt stadsvapen, det upp och nervända ankaret, längre söderut och sätta det utefter E 18 innan staden tar vid. Så har man gjort vid de andra tätorterna i kommunen, Rimbo, Hallstavik, och Älmsta, och så borde man även göra vid Norrtäljes södra infart.

Hur ska man då pryda rondellen där ankaret står i dag? Vi tycker att kommunen har hittat ett bra tema med fyrar och nu senast med en kopia av Albert Engströms ateljé, så varför inte fortsätta på den inslagna vägen? Vi har så mycket marin kultur och historia som vi skulle kunna visa upp i form av rondellprydnader, framför allt nu när vi äntligen skall rusta upp hamnen.

När eller om vi ändå ändrar en del av välkomnandet vid södra infarten kan väl den person som gav byggnadslov till Biltema försöka omförhandla storleken på deras skyltmast. Så mycket negativt som skrivits om denna skylt så är kanske Biltema berett att sänka den och därigenom få både sympati och skapa en mer balanserad bild av det nya området.

Eller hemska tanke. Ska de nya grannarna också ha lika stora eller större skyltar? Då lär vi i alla fall bli störst i Sverige på det området.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel