Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flytt till hösten för elever på Bålbroskolan i Rimbo

Läckande tak och dålig ventilation gör att Bålbroskolan antingen renoveras eller rivs och blir en ny skola. Under tiden kan eleverna få rum på Långsjöskolan.

Annons

NT har tidigare berättat om de brister som finns i skolbyggnaden. Fastighetsavdelningen har i uppdrag att flytta Bålbro skola till ersättningslokaler efter sommaren. Det lutar åt att det blir en tillfällig flytt till Långsjöskolan.

– Långsjöskolan har ett överskott på lokaler. Det är tre, fyra klasser som inte får plats. Om det går att lösa med plats i förskolan eller paviljonger återstår att se, säger Peter Elenfalk som är fastighetschef på Norrtälje kommun.

Ett förslag på lösning för skolan två år framåt ska läggas fram till barn- och utbildningskontoret i slutet på mars. Under sommaren ska Bålbroskolant undersökas och se om det går att använda de befintliga stommarna och renovera eller om en helt ny skola måste byggas. Det kan kosta minst 100 miljoner kronor, säger Peter Elenfalk.

– En renovering måste motsvara samma livslängd som ett nybygge, säger han.

Han hoppas att det före jul kan finnas en färdig plan. Skolans rektor Carl Ohlsson tycker att det är bra att kommunen tagit tag i problemen.

– Vi har problem med lokalen och det kommer att bli en förändring. Det blir en utmaning, men det här måste göras, säger han.