Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flygolycka på Mellingeholm

Uppdaterad 20.13. Mindre sportflygpplan tvingades nödlanda.

Larmet om flygolyckan kom strax före 19.15 på måndagskvällen. Enligt första uppgifter på plats har ingen person skadats.

Ett vittne som bor i närheten beskriver för NT:

- Jag såg planet komma in för landning och det lät konstigt. Väldigt lågt varv och så lät det plöstligt som att motorn stannade och att planet därför inte skulle kunna fram till landningsbanan. Men motorljudet återkom och planet försvann ur min sikt. Sedan skramlade det bara till och jag tänkte att "där slog det nog i backen".

Vittnet säger sig ha sett något liknande med samma plan för bara en tid sedan.

- Jag bor ju här intill och har lärt mig att känna igen planen. Och det här planet lät exakt likadant och betedde sig lika konstigt inför landning en gång förut. Men den gången gick det bra. Men man blir ju lite orolig. De flyger rätt ofta här och snart är det väl nåt plan som slår i backen ordentligt.

Lars Anderman, vakthavande styrkeledare för Norrtälje räddningstjänst som var på plats efter det som inträffat förklarar:

 – Det rör sig om en lärare och en elev som fått motorstörning och blivit tvungna att nödlanda, säger han.

Det är oklart varför planet fått problem. Området kring landningsplatsen kommer nu att hållas avspärrat till dess att Haverikomissionen anländer för vidare utredning.