Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flyget får stå tillbaka för ny industrimark

Allmänflyget är en regional angelägenhet. Det anser Norrtälje kommuns näringslivschef Dan Löfgren som tycker att det är otillfredsställande att flygutredningen inte pekar ut någon lösning för stora delar av det hemlösa allmänflyget.

Kommunen har ställt sig hyfsat positiv till att hysa en ny regional flygplats i Mellingeholm, Norrtälje.

– Det kan ge näringslivsfrämjande effekter för Norrtälje, säger Dan Löfgren.

Men en ny bana kostar stora pengar och kommunen vill inte stå för notan. 2002, när en utbyggnad var på tapeten förra gången, beräknades prislappen till 23 miljoner kronor. Projektet kräver med andra ord finansiärer.

Fler frågetecken finns. Hänsyn måste tas till befintliga och planerade bostäder i närområdet. Kommunens kommande detaljplan för Mellingeholm är ytterligare en sak. Planen ger visserligen utrymme för en mindre förlängning av flygfältet men främsta syftet är att skapa ny industrimark.

– Att få fram mer mark för företag är oerhört viktigt och överordnat flyget. Flygfältet får vi utveckla successivt, säger kommunalrådet Kjell Jansson (M).