Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera tips efter tv-inslag om yxrån

Programmet Efterlyst sände i förra veckan ett inslag om yxrånet i Älmsta. Flera tips har kommit in, men inga har gett resultat.

Annons

Den 15 juli slog en yxbeväpnad rånaren till mot Roslagens sparbank i Älmsta. Rånaren fick med sig 232 000 kronor och försvann på en cykel. En pojke i tonåren anhölls misstänkt för bankrånet. Men senare under hösten lades förundersökningen ner.

Den 6 november sände TV3:s Efterlyst ett inslag om bankrånet. Fallet var även med som en påminnelse i veckans program. Efter sändningarna har polisen tagit emot flera tips.

– Tipsen kommer från folk som säger sig känna igen rörelseförloppet eller rösten på gärningsmannen, säger Lennart Gustafsson, kriminalkommissarie och tipsansvarig polis på Efterlyst.

Några av tipsen har varit namnförslag på gärningsmannen. Överlag har tipsen inte varit konkreta nog, menar förundersökningsledare Jan-Erik Thölin.

– Vi har undersökt det som har kommit in och i nuläget är det inget som vi kommer någon vart med, säger han.

För att utredningen ska gå vidare behöver polisen fler tips och iaktagelser.

– Det borde finnas fler vittnet, det hände mitt under semesterperioden. Har man sett något underligt från den dagen får man gärna höra av sig, säger Jan-Erik Thölin.