Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera skidorter på samma resa

Börjar du bli skidsugen? Nu har säsongen startat - och flera
platser erbjuder två orter till priset av en. Här kan du ge dig ut
i backar med variation.

73 kilometer norska backar

Skidorterna Hafjell och Kvitfjell i Norge har gått samman, och för ett enda liftkort får man nu åka på båda platserna. De binds samman av en 30 minuter lång gratis bussresa. Sammanlagt kan man åka i 73 kilometer backar, fem terrängparker och 900 kilometer preparerade längdskidspår. Tröttnar man på skidor går det i stället att gå på julmarknad. För barnen finns det aktiviteter som kälkåkning, julverkstad och skattjakt.

Orterna byggdes i samband med vinter-OS i Lillehammer 1994 och ligger två timmar med bil från Oslos flygplats. Kvitfjell har redan öppnat och Hafjell öppnar i slutet av november. Läs mer på www.kvitfjell.no och www.hafjell.no.

Natursköna Zell am See och Kaprun

Skidsäsongen i österrikiska Zell am See och Kaprun har precis inletts - med tävlingarna White Start Games. Också här har du tillgång till båda områdena med ett enda skidkort. I Zell am See andas kan man förutom att åka skidor också vandra - i en särskild ren miljö. Vattnet i alpsjöarna här är så rent att det klassas som dricksvatten, och luften är lika frisk. Vill man hellre till kaprun är Kitzsteinglaciären snösäker. Sammanlagt har områdena 138 kilometer pister, gott om offpiståkning samt pisten Black Mamba, med hela 60 procents lutning. Läs mer på: www.zellamsee-kaprun.com

Bekvämt färdsätt i Salzburg och Voralberg

Nu kan man bekvämt ta sig till dalarna Wagrain, Flachau och Alpendorf, som öppnar i november. De har knutits ihop med linbanan G-Link, ett nytt bekvämt sätt att ta sig fram som ersätter bussarna i området. Därmed ingår 120 kilometer nedfarter i ett gemensamt liftsystem. Samma satsning på att binda ihop skidorter med linbanor görs mellan Lech-Zürs am Arlberg och Warth-Schröcken, i Voralberg. Orterna öppnar i början av december.