Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera inbrott på väg att klaras upp

Stöldgods från olika inbrott återfunnet vid husrannsakningar.

Polisen hade säkrat DNA-spår efter ett inbrott i ett sommarhus. Inbrottet skedde i Fridhem på Väddö natten mot den 21 januari.

– Polisen hittade spår i snön av två personer samt en hund. Dessutom påträffades ett flertal fimpar i och utanför huset, säger Ann-Christin Sigfridsson, tillförordnad lokalpolisområdeschef vid närpolisen i Hallstavik.

I förra veckan ledde fyndet till en husrannsakan på Ekerö, där en del av stöldgodset återfanns.

– Det var väldigt mycket bohag som var stulet från huset och tyvärr återfanns inte allt. Av de 45 punkter av saknat gods så har vi nu hittat tiotalet, säger hon.

I samband med detta återfanns även två stulna bilar, en stulen fyrhjuling och en stulen motorcykel, vilket nu utreds av Västerortspolisen. De hittade också 21 gram narkotika, troligen amfetamin.

– De misstänkta är en kvinna och en man i 40-årsåldern. De har ingen anknytning till Norrtälje-trakten mer än att vi kan styrka att de varit på brottsplatsen, säger Ann-Christin Sigfridsson.

Kan de ha varit inblandade i fler inbrott i trakten?

– Det finns inte några ouppklarade fall jag på rak arm kan komma på, men vi utesluter det inte. Det har i alla fall inte säkrats någon ytterligare DNA-träff som överensstämmer med personerna. Då hade vi redan fått utslag.

Personerna är inte frihetsberövade. Kvinnan var på plats vid husrannsakan och förhör hölls med henne. Förhör med mannen ska hållas framöver.

– Det är roligt att hitta stöldgods. Det känns stimulerande. Vi får alltför sällan träffar på inbrott, säger Ann-Christin Sigfridsson.

Nu återstår utredningsarbete och hon hoppas att fyndet kan leda till åtal.

– Vi har hittat tillräckligt med stöldgods för att kunna styrka att de varit på platsen, och hoppas att det leder till rättegång, säger hon.

Vid en annan husrannsakan i Hallstavik i förra veckan påträffades även en stulen skoter. Den är nu i förvar hos polisen och ska genomgå en teknisk undersökning.

– Den är av äldre årsmodell. Tändningslåset är skadat, men den är inte krockskadad, säger Ann-Christin Sigfridsson.

Skotern stals vid ett inbrott på Häverödals SK den 2 januari och den har lastats från platsen.

– Det var ingen på platsen vid husrannsakan och ingen är frihetsberövad. Stölden kan bli svår att styrka, men eventuellt häleri, säger hon.

Polisen kontaktade under torsdagen Joakim Norberg på Häverödals SK och berättade den goda nyheten.

– Skotern var en gåva till oss och vi är glada att den kommit tillbaka till klubben. Vi hade inte räknat med att den skulle hittas igen, säger han.