Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera hushåll fortfarande strömlösa

Vattenfall: "Det kan ta lite tid att åtgärda."

Annons

Söndagens storm satte sina spår. Under kvällen var flera tusentals hushåll strömlösa. Vid niotiden på måndagsmorgonen hade Vattenfall fortfarande sex pågående avbrott med cirka 700 berörda kunder. Vid halv tolvtiden var siffran nere på cirka 120 berörda hushåll. 

– Tyvärr tar det lite tid att åtgärda då röjningsarbetet är tidskrävande. Vi håller just nu på med att sammanfatta läget, säger Peter Stedt, pressekreterare på Vattenfall. 

Man räknar med att problemen ska åtgärdas  under dagen.

– Vi jobbar så mycket vi kan, säger han.

Under söndagskvällen hade räddningstjänsten alla sina resurser ute för att hjälpa väghållarna med röjningsarbetet efter fallna träd.

Färjetrafiken påverkades också av stormen. M/S Eckerö ställde in sin avgång. 

– Det var många ombord i går för att kryssa och äta julbord. Vi skjutsade passagerarna med buss till hotell i Eckerö och Mariehamn. Sedan fick de frukost på hemvägen i morse. De verkade nöjda och glada, säger Maria Hellman-Aarnio, marknads- och försäljningschef på Eckerölinjen.

På måndagen gick färjetrafiken som vanligt igen.

– I dag är det lugnt och fint väder, så nu går vi som vanligt, säger hon.

Vid femtiden på måndagseftermiddagen hade Vattenfall fortfarande två strömavbrott i Norrtälje kommun, som berörde 68 kunder.