Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler tillfälliga lösningar räddar inte Vega förskola

Det var ett mycket dåligt, dyrt och kortsiktigt beslut av det tidigare S-styret att starta upp Vega förskola i baracker, som man redan från början visste skulle behöva avvecklas inom bara något år.

Har S+MP+ROOP+V lärt sig någonting av detta misstag? Tydligen inte. Nu föreslår de att Vega förskola ska bedriva verksamhet i baracker på annan plats som är högst tillfällig.

På den föreslagna platsen vid Palettens förskola har det mycket riktigt tidigare stått baracker, men dessa har avvecklats av två anledningar. Dels var de i dåligt skick, men barackerna togs också bort för att vi ska göra det möjligt att bygga en ny förskola på platsen.

Flyttar vi Vega förskolas baracker till Palettens förskola omöjliggör vi antingen byggandet av en ny förskola, eller upprepar misstaget från förra mandatperioden och startar upp verksamhet på en plats som om bara något eller några år behöver avvecklas ännu en gång. Detta borde S+MP+ROOP+V vara väl medvetna om eftersom ett enigt samhällsbyggnadsutskott så sent som den 17 juni beslutade att påbörja en förstudie kring planförutsättningarna för detta på den aktuella platsen.

Skulle S+MP+ROOP+V få sin vilja igenom kommer alltså verksamheten behöva flytta ännu en gång inom något eller några år och då skulle barn, föräldrar och pedagoger behöva gå igenom samma uppslitande process ännu en gång.

Det får vara nog med kortsiktiga, dåliga och dyra beslut. Tillfälliga paviljonglösningar är inga bra lösningar, varken sett ur verksamhetens perspektiv eller ekonomiskt. S+MP+ROOP+V vet nog egentligen att deras förslag inte är genomförbart och förslaget ska kanske främst ses som ett politiskt utspel. Tyvärr ingjuter det falska förhoppningar hos föräldrar och pedagoger som på detta sätt kastas mellan hopp och förtvivlan, helt i onödan.

Robert Beronius (L)

Bino Drummond (M)

Anders Olander (C)

Göte Vaara (KD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel