Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler hjärtstartare i Norrtälje kommun

Kommunen mer än fördubblar antalet hjärtstartare.

Kommunen har köpt in 17 nya hjärtstartare – vilket innebär att det nu finns 23 stycken utplacerade på olika arbetsplatser i Norrtälje. Personalen har även fått utbildning i hjärt- och lungräddning och hur de ska använda hjärtstartarna.

– Det är en riktig storsatsning, de här nya hjärtstartarna. Att jag dessutom nu fått möjligheten att utbilda all personal runt om i kommunen kommer bidra till att man som drabbad får större chans att överleva ett hjärtstopp, säger Peter Holmqvist vid räddningstjänsten på kommunens hemsida .

Förhoppningen med arbetet är att alla i kommunen ska ha kunskaper om hur man ska gå till väga om en krissituation uppstår. Hjärtstartarna i Norrtälje finns bland annat i badhuset, stadsbiblioteket, kommunhuset Ankaret och socialkontoret. I Hallstavik och Rimbo är de utplacerade i badhuset och biblioteket.