Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler bussar till Älmsta

– Det här är jättebra. Nu hoppas vi fler ställer bil och tar bussen, säger Helena Krön, företagare och aktiv i Framtid Älmsta.

Annons

Framtid Älmsta har kämpat länge för fler bussturer mellan Älmsta och Norrtälje. Rune Karlsson som är med i styrelsen har flera gånger under de senaste åtta åren presenterat egna tidtabeller för både SL och tidigare Busslink. Förslagen har innehållit en fördubbling av turerna mellan Norrtälje och Älmsta.

Dessa mottogs positivt av SL men inget hände. Och så plötsligt händer det nåt.

– Jag trodde aldrig det här skulle hända, säger Rune Karlsson som är glatt överraskad och menar att det betyder mycket för hela Väddöbygden.

– Vi har också fått extra bussar då barnen ska till och från skolan, säger han.

Enligt honom är de nya turlistorna för 637 och 636 bättre än dem han själv föreslog till SL och Busslink för flera år sedan, Framtid Älmsta hoppas att Väddöborna utnyttjar de nya bussturerna mellan Älmsta och Norrtälje, som gäller från och med den 15 december.

– Nu måste vi slå på stora trumman, informera och uppmana folk att lämna bilen hemma och ta bussen, säger Rune Karlsson.

Leif Lennartsson, företagare och aktiv i Framtid Älmsta är mycket nöjd.

– Nu blir det enkelt för Norrtäljeborna att resa hit och promenera på vår fina kanalstig.