Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjärde raka segern för IBK Roslagen

Fick slita hårt för segern mot Loke IBK.

IBK Roslagen har haft en lysande start i division tre. I serien tre inledande omgångar har laget gjort hela 38 mål och endast släppt in åtta.

I lördagens match fortsatte målkalaset, men Roslagen fick slita hårt för segern. I Vikingahallen ställdes laget inför tuffare motstånd i form av Loke IBK och matchen bestod av mycket känslor, hårt spel och som vanligt - mycket mål.

I första perioden inledde båda lagen trevande. Loke spelade på Roslagens misstag och gick därför vinnande ur den första perioden med 1–2.

– Vi gjorde ingen bra första perioden, vilket vi pratade om i periodvilan. I andra perioden kom vi ut som ett nytt lag, säger lagkaptenen Albin Nordstrand.

Nordstrand var även iblandad i situationen som 17 sekunder in i andra halvlek ledde till kvitteringsmålet. Nordstrand assisterade Christoffer Lantz som snyggt kunde göra 2–2. Efter reduceringsmålet tog Roslagen tag i matchen och visade varför de vunnit de tre första matcherna och gjorde mål efter mål. Inför den tredje perioden hade laget lyckats skapa en stabil 7-4 ledning. 

I den avslutande perioden fortsatte Roslagen dominera och ryckte ifrån till både 8–4 och 9–4 innan Loke vaknade till och reducerade till 9–6. Segersiffrorna 10-8 tillskrevs Roslagen efter att Loke putsats till siffrorna i matchens avslutande skede.

– Jag är glad att vi vann, men vi gjorde för många misstag. Det är positivt att vi kunde vända på det. Från andra perioden och framåt var vi det spelförande laget, precis som vi vill vara, säger Roslagens tränare Niclas Kruse.

Därmed vann IBK Roslagens sin fjärde raka seger i division 3 och toppar tabellen med 12 poäng.

SANNA LINDQVIST

[email protected]

0176-795 00

IBK Roslagen-Loke IBK

Slutresultat: 10-8 (1-2, 6-2, 4-6)

Roslagens mål: Albin Nordstrand 2, Johan Hultström 2, Felix Widnersson 2, Christoffer Lantz, Linus Lundell, Marcus Malm, Robin Dyvik.