Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjärde raka förlusten för Rimbo

Det räckte inte den här gången heller för Rimbo HK. Mot Sävehof kom fjärde raka förlusten efter 27-38 i Sparbankshallen.

Sävehof tog tidigt greppet i matchen och Rimbo hade svårt att komma igenom gästernas kompakta och stora försvar. Samtidigt gjorde Sävehof enkla mål framåt och Rimbo fick få tillfällen till snabba kontringar.

Men Rimbo bet sig fast och i slutet på första halvlek lossnade spelet. Från underläge 10-15 med fem minuter kvar till 14-16 i halvtid efter distinkta avslut från Jerry Tollbring och Ken Tollbring.

När Adam Jernberg sedan inledde andra halvlek med reducering till 15-16 såg det ut att bli match av det hela. Men Rimbo hade inte bara Sävehof mot sig denna lördag utan även domarparet. I nästa spelsekvens stod en Sävehof-spelare för ett tydligt tekniskt fel och Dick Tollbring åkte på en två minuters utvisning efter protester.

- Alla i hela Sparbankshallen såg att det var dubbelstuds utom domarna. Jag tycker att de kunde sagt till mig i stället för att visa ut mig, det var olyckligt för laget, säger Dick Tollbring.

I stället tog Sävehof initiativet och gjorde fem raka mål. Det blev nådastöten för Rimbo som aldrig var nära efter det. Förlustsiffrorna kunde skrivas till 27-38.

- Det är tungt, vi vet att Sävehof är ett bra lag och det går inte att tappa fem bollar mot dem, de är alldeles för bra för det, säger Jeff Tollbring.

Dick Tollbring kunde konstatera att målvaktsspelet inte höll den här gången heller. Victor Hellström och Jonatan Widgren låg båda på en räddningsprocent runt tio, medan Sävehofs storspelande målvakt var uppe i 47 i räddningsprocent.

- Det var bedrövligt. Sävehof missar ju inte ett läge från kanterna och de gör för enkla mål. Att försvaret kämpar som djur spelar ju ingen roll när de kan sätta allt från kanterna, säger Dick Tollbring.

Nu väntar ett femton dagars uppehåll och Rimbo har en del att jobba på.

- Omställningsspelet framför allt, Sävehof läser oss hela tiden i dag.