Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finska talanger besökte Rospiggarna

Tränade tillsammans med Hallstaviksklubbens B-lag.

I påskhelgen genomfördes ett speedwayläger i Parken. 15 finska juniorförare tränade och tävlade tillsammans med Rospiggarnas Elit B-lag.

– Det blev en riktig kanonhelg med väldigt mycket speedway under fina förhållanden. Alla var jättenöjda, säger Mikael Teurnberg lagledare i Rospiggarna som höll i trådarna.

Detta var sjätte året som finska juniorer samlades i Parken. Bakgrunden är Teurnbergs engagemang i det finska juniorlandslaget 2008-2010.

– Under åren som coach i juniorlandslaget höll jag i flera läger. Efter mina år har jag fortsatt med att hålla läger på uppdrag åt finska förbundet med finska förare och våra förare i Rospiggarna.

Teurnberg upptäckte Timo Lahti under ett tidigare läger och det fanns guldkorn även under samlingen i påsk.

– Det fanns några riktigt intressanta förare. En 17-åring som heter Nike Lunna visade otroliga kvaliteter på banan och det är en kille jag kommer hålla ögonen på. Han är på väg över till England för att köra där och det kan vara en förare vi vill knyta till Rospiggarna.

Rospiggarnas juniorer i elit B-laget hade en nyttig träningshelg.

– De fick sig en jättebra genomkörare mot bra motstånd och de var ordentligt trötta när lägret slutade i söndagskväll.

Även Kim Nilsson, som är på väg tillbaka efter skada, deltog.

– Sista dagen körde vi en partävling och Kim Nilsson vann sina fem heat. Det var inte värsta motståndet men det såg bra ut, säger Teurnberg.