Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fick gå från bruket – startar eget inom it

Efter 17 år på Hallsta pappersbruk fick Anders Nilsson lämna arbetsplatsen. Nu startar han eget i databranschen.

Annons

För ett år sedan fick Anders Nilsson beskedet att han inte skulle få jobba kvar på Hallsta pappersbruk. Rätt snart började han fundera över framtiden. När han hade slutat på bruket sökte Anders upp arbetsförmedlingen för att eventuellt få ett starta-eget-bidrag. Men då var pengarna slut och när han sökte igen vid årsskiftet fick han besked att han måste varit arbetslös i minst tre år för att ha rätt till bidrag.

Men det hindrade honom inte från att starta ”Viddes IT”.

– Jag fick väldigt bra hjälp av Nyföretagarcentrum i Norrtälje och i mitten av mars var alla papper klara, säger Anders Nilsson som haft ett stort intresse för datorer i över 20 år.

Bland annat var han med som ideell kraft och drog i gång Hallsta IT-kafé.

I första hand riktar han in sig på att hjälpa mindre firmor och privatpersoner med deras problem rörande bland annat installationer, inköp och nätverk.

– Jag har några kontakter, men nu gäller det att hitta kunder i området. Men datorproblem har ju de flesta, säger han och skrattar.

Hur ser du på att du tvingades sluta på bruket?

– I dag kan jag säga att det var rätt skönt. Det gav mig chansen att satsa på något nytt.