Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Felparkerare får tillbaka en miljon kronor

Förra året kortade Sportcentrum ned den tillåtna parkeringstiden vid anläggningen. Nu tar de tillbaka beslutet och 2 000 bötfällda får nu sina pengar åter.

Annons

Norrtälje Sportcentrum har tidigare haft problem med långtidsparkerade bilar. För att få bukt med problemet ändrade de förra året parkeringsvillkoren från 24 timmars parkering till fyra timmars parkering. Men nu har Sportcentrum ändrat sig igen.

– Vi är oroliga för att ändringen inte är juridisk hållbar. Vi har därför valt att låta P-Service Nordic AB betala tillbaka de p-böter som har delats ut under det gångna året på parkeringen, säger Norrtälje Sportcentrums VD Thorsten Åström.

Enligt Thorsten Åström är det cirka 2 000 felparkerare som är berörda. Cirka en miljon ska betalas tillbaka, helst innan sista augusti.

– Jag har tagit emot många samtal från berörda som är oroliga för att lämna ut sitt kontonummer. Jag vill förtydliga att det inte finns någon anledning att vara orolig, pengarna ska bara tillbaka, säger han.

I dagsläget råder åter 24 timmars parkering vid Sportcentrum. Men det är oklart hur parkeringstiderna kommer att se ut i framtiden.

– Vi får se hur det blir med avtalet med kommunen. De äger parkeringens mark, säger Thorsten Åström.