Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Februari bäst för drömresan

Nu är tiden då flest vill åka bort. Februari är månaden då
svenskarna helst gör sin drömresa - och gärna till Nya Zeeland.

Annons

Mörker, kyla och oxveckor - svenskarna längtar bort. Februari är den månad då flest vill lämna allt och dra iväg på en drömresa. Det visar en undersökning av Scandinfo, på uppdrag av Miljonlotteriet. En fjärdedel väljer februari, och därpå är månaderna november och januari den tid då vi helst reser långt bort. Av 1 000 tillfrågade ville 42 procent helst åka på en sol- och badresa. Men 26 procent svarar också att kultur och sevärdheter är viktigt.

-På vintern planerar vi resorna längre i förväg, men vi är också borta längre samt åker längre bort. På sommaren är vi mer spontant inställda till våra resor. De tio senaste åren har resorna ökat i februari, säger Ingela Schönning, kommunikationschef på Resia i ett pressmeddelande.

Nya Zeeland drömmen

Destinationen som hamnar högst på önskelistan är Nya Zeeland, dit 16 procent drömmer om att resa. USA och Australien kommer på delad andraplats, följda av Västindien, Seychellerna och Japan, samt Island.

Populärast är att göra drömresan med sin partner, det svarar hela 78 procent. Med barnen är det 44 procent som helst åker, och 29 procent väljer i stället vännerna. Åtta procent svarar föräldrar eller annan släkt.