Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Favoriten i Storbritannien

Det är varken Buckingham Palace eller någon annan klassisk
sevärdhet som lockar svenskar till Storbritannien. Favoritsysslan
skiljer sig från andra internationella besökares.

Annons

Att dricka en pint på en klassisk engelsk pub, det är vad svenskar vill göra i Storbritannien. Åtminstone enligt en undersökning som Visit Britain har låtit göra. Andra länder rankar historiska byggnader som Buckingham Palace och Edinburgh Castle högst. Men de sevärdheterna kommer långt ned på svenskarnas lista.

- En murrig pub där man kan värma sig, njuta av en kall öl och prata med lokalbefolkningen slår det mesta. Svenskar är sociala, intresserade och pratar gärna och bra engelska. Puben är också den perfekta utgångspunkten om man vill få lokala insidertips, säger Gary Robson, Nordenchef på Visit Britain.

Stannar i London

Förutom att gå på puben är shopping på Oxford Street en favorit, liksom att se musikaler i West End. Och det är främst London som lockar.

-Många svenskar besöker staden flera gånger per år men har inte reflekterat över vad som finns att upptäcka utanför, säger Gary Robson.

Andra upplevelser som rankas högt är att åka ångbåt i Lake District, afternoon tea, och Premier League-fotboll.

Sammanlagt deltog 10 000 personer från 19 länder i undersökningen. (TT)

Internationella besökares favoriter

1. Buckingham Palace

2. Se London från The Shard och London Eye

3. Edinburgh Castle