Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färgstarka trasmattor och fantasifulla kläder

Trasmattor och handdukar. Kjol, väst och keps. I sommar ställer gruppen Häverö vävare ut i Hallstavik.

En trasmatta med flera nyanser av blått hänger sida vid sida med en vävd hängmatta, där färgskalan skiftar i blålila och ljusa toner.

Strax intill står en provdocka med kjol, väst och keps. Allt skapat i olika vävtekniker.

Häverö vävare visar upp en stor bredd i sin utställning på Hallstaviks bibliotek. Här finns traditionella mattor och handdukar tillsammans med bildvävar och en lekfull mobil, som skapats av Åsa Karlsson.

Gruppen bildades för sex år sedan och har vuxit till ett femton medlemmar, som skapar sina verk i den gemensamma vävstugan i Hallstavik.

Utställningen innehåller drygt 30 olika vävar, med Gitta Söderbäcks blåtonade trasmatta och Monica Rasumussens hängmatta som två av blickfången.

Andra inslag är en serie handdukar i tuskaft i olika färger, kuddar, gardiner, Gitte Söderbäcks sjalar med silkscreentryck och Åsa Karlssons återbrukade väskor, där hon använt både mattvarp, tidningspapper, cykelslang och plastpåsar.

Häverö vävare bjuder också in besökarna att vara med och skapa en ”Väv för alla”, med garn och annat material som ställts fram i små korgar.

Hallstaviks konsthall

I sommar ställer Häverö vävare ut i bibliotekets konsthallsdel.

Deltagare: Gunilla Löfvenmark, Rigmor Nilsson, Gitte Söderbäck, Monica Rasmussen, Birgitta Edenius, Anna-Lena Forsman, Ingegerd Strandberg, Åsa Karlsson, Kerstin Alm, Irmeli Iso-Aho, Harriet Ringvall, Kerstin Hellgren

Utställningen invigdes 14 juni och visas till och med 23 augusti. Samma öppettider som biblioteket.