Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Färdtjänsten måste få snabb handläggning

Annons

Att öka människors frihet och möjlighet till delaktighet i samhället på lika villkor är en viktig fråga med lång tradition för Folkpartiet. En självklar frihetsfråga för de flesta är naturligtvis möjligheten att kunna resa och röra sig fritt. Färdtjänst erbjuder sådana möjligheter.

Därför blir man bekymrad när man läser i NT om hur några blir drabbade av långa handläggningstider. Utredningen sker i vår kommun där våra handläggare gör ett snabbt och grundligt arbete, men ska sedan beslutas av landstinget och där har man haft orimligt långa handläggningstider vilket har drabbat ett flertal personer.

Väl fungerande färdtjänst är både en frihetsfråga och en jämlikhetsfråga. Den ger människor möjlighet att röra sig och vara aktiva inom olika samhällssfärer. Färdtjänsten kan också undanröja begränsande hinder för människor att själva forma sin vardag.

Därför vill jag arbeta för att handläggningstiderna måste bli snabbare, samt pröva möjligheten att införa valfrihet med kundval i hela färdtjänstens utbud. Det ska att ge möjlighet att den som har färdtjänst själv ska kunna anlita certifierad färdtjänstutförare.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel