Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får Moderaterna styra är det slut med sjukhuset

Sjukhuset ska ha inslag av akut- och närsjukhus, läser jag i en intervju med Filippa Reinfeldt i NT den 9 maj.

Annons

Är människan totalt okunnig? Det går inte att ha operationsverksamhet i gång om man inte kan ta hand om de uppvaknade patienterna 24 timmar dygnet runt. Intensivvården kan inte stänga klockan 17.00 som en närakut.

Är det slut med intensivvården så är det slut med sjukhuset. Kvar blir bara en större vårdcentral.

Dock, det var bra att det blev sagt för det ger oss två besked:

1. Landstingsrådet Reinfeldt vet inte vad hon pratar om.

2. Med fortsatt Moderatstyre är det slut med vårt sjukhus.

Vi har verkligen fått slåss, först för att få vårt akutsjukhus, sedan efter den moderata ekonomiska kraschen efter moderaten Ralph Lédel och kompani där både Södertälje och Norrtälje sjukhus hängde på en skör tråd vid den ekonomiska saneringen.

Vi behöver ett akutsjukhus. Kommunen växer från runt 60 000 på vintern till närmare 300 000 innevånare på sommaren. Vi har två stora hamnar med en miljon passagerare i Grisslehamn och nästan lika många i Kapellskär. Vi har ett av landets större industrier: Holmen Paper.

Och vi har långa avstånd från Ellan på Singö i norr för att nå avancerad sjukvård redan i dag. Att öka en akutresa till närmare 15 mil är bara för mycket.

Vårt akutsjukhus är ett måste om bygden ska kunna överleva. Vill Moderaterna krama luften ur oss så kommer vi att bjuda motstånd. Filippas Reinfeldt försök att nedgradera vårt sjukhus är både okunnigt och obarmhärtigt.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel