Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fånge nekas permis för att träffa sin son

Förvaltningschefen anser att det inte finns särskilt ömmande skär för permissionen.

Annons

Förvaltningsrätten avslår en 44-årig mans önskemål att få särskild permission för att kunna åka och träffa sin treårige son.

Pappan, som sitter på Norrtäljeanstalten, menar att syftet med resan är att få en god relation med sonen då barnets mamma inte vill låta treåringen resa tre timmar till Norrtälje för att där bli inlåst i ett besöksrum.

Pappan menar vidare att han aldrig har misskött någon tidigare utevistelse och att familjerätten gör bedömningen att telefonsamtalen inte räcker till för att pappa och barn ska kunna bygga upp en stabil och varaktig relation.

Kriminalvården har tidigare anfört att mannen, som är dömd för grovt narkotikabrott och vapenbrott, löper hög risk för återfall i brott.

Förvaltningsrätten anser att även om det kan vara svårt att upprätthålla en relation per telefon, finns inga särskilt ömmande skäl för den önskade permisen.