Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjen viktig i imperiet

Under tio år byggde Jan Emanuel Johansson ett litet imperium. Det hann bli 15 företag innan han sålde en del och gick vidare.

Annons

År 2000 grundade Jan Emanuel Johansson sitt företag Av egen Kraft AB. Sedan dess har verksamheten vuxit betydligt. Som mest har han haft närmare hundra anställda i 15 olika företag.

Huvudsysselsättningen har varit social omsorg med inriktning på barn och unga.

Från norr till söderFöretagen har bland annat tagit emot ungdomar med problem som missbruk, kriminalitet och dessutom ensamkommande flyktingbarn på HVB-hem och andra boenden i flera delar av Sverige, från Skåne i söder till Umeå i norr.

I dag har nio av de 15 företagen köpts av Frösunda Social Omsorg AB, ett företag som till stor del ägs av det brittiska företaget HG Capital.

Fram till försäljningen har Jan Emanuel Johansson samarbetat med sin pappa Alf Ohlsson, som har funnits med som ägare och styrelsemedlem i flera av företagen.

Hyr ut lokalerPappan är inte längre styrelsemedlem i de företag som sålts, däremot har han och Jan Emanuel Johansson fortfarande tre andra företag tillsammans. En del av de företagens verksamhet består i att hyra ut lokaler till några av företagen som gått upp i Frösundakoncernen.

En annan av Jan Emanuel Johansson samarbetspartners är hans mamma Katarina Johansson.

Hon sitter med i styrelsen för två andra företagen som inte sålts: Kasam Gården AB och Kasam Gården specialfastigheter AB. Kasam Gården AB driver ett HVB-hem på Gotland.

Ytterligare företagJan Emanuel Johansson är engagerad i ytterligare ett företag, LSS Gruppen i Sverige AB. Där sitter han i styrelsen och delar ägandet med Norrtäljebon Robert Niskanen.

Annons