Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjen främst för KD i valet

 
Val 2014
Visa alla artiklar

– Vi har gått ut med att vi ska vara familjens röst, säger Ulla-Britt Pettersson, gruppledare för KD i kommunfullmäktige. Partiets valprogram fokuserar på familj, miljö och kultur.

Annons

Barn och skola är återkommande ämnen när Kristdemokraterna i Norrtälje presenterar sin politik inför valet. Om KD i Norrtälje får mer att säga till om efter valet vill partiet satsa på skolan genom att låta andra än lärarna sköta andra uppgifter som vaktmästeri och rastvakt.

– Vi behöver avlasta lärarna, säger Bertil Pettersson, ordförande i KD i Norrtälje.

– Vi hoppas få en plats i barn- och skolnämnden efter valet, säger Ulla-Britt Pettersson.

KD vill även ha mindre barngrupper i förskolan. Andra frågor partiet vill driva är miljöfrågan, där KD vill satsa på cykelvägar och cykeluthyrning vid Norrtälje busstation och på Campus Roslagen. En fråga som både rör miljö och arbetsmarknad är att få till en direktbuss mellan Norrtälje-Rimbo-Arlanda. Partiet vill ta ansvar för miljön.

– Vi ska överlämna samhället i minst det skick som vi har i dag, säger Ulla-Britt Pettersson.

Kulturfrågor ligger partiet varmt om hjärtat. KD vill att konsthallen ska göras om till en kulturscen. De vill även göra plats för ett nytt bibliotek och allaktivitetshus i Norrtälje hamn. Göte Waara, fullmäktigeledamot från Gottröra, vill se mer satsning på ytterområdena, bland annat Rimbo.

– Det behövs ett ökat byggande och en renovering av centrum, säger han.