Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Exministern med kontor i Geneta blir ny landshövding

Han har varit minister och kändisadvokat med kontor både i Geneta och centrala Stockholm. Nu blir Thomas Bodström ny landshövding i Stockholms län.

Annons

Regeringen offentliggjorde tidigt under fredagsförmiddagen nyheten att Thomas Bodström utsetts till ny landshövding och chef för Länsstyrelsen i Stockholm.

Han börjar på sin post den 1 november och förordnandet sträcker sig till den 31 oktober 2023.

– Det ska bli både spännande och roligt. Som landshövding och chef för Länsstyrelsen ser jag fram emot att samverka med länets kommuner, landsting, myndigheter, näringsliv och civilsamhälle. Jag har bott i flera olika delar av Stockholm och nu ser jag verkligen fram emot att få arbeta med frågor som rör hela länet, allt från integration och bostäder till infrastruktur och idrott, säger Thomas Bodström, i ett pressmeddelande.

Läs också: Så väljer kändisadvokaten Thomas Bodström vilka fall han säger ja till

Thomas Bodström är son till den tidigare utrikesministern Lennart Bodström och blev justitieminister år 2000. Han satt sedan i riksdagen för Socialdemokraterna fram till 2010.

Han har skrivit flera deckare, men också gjort sig känd som försvarsadvokat i flera kända brottsfall.

2012 öppnade hans advokatbyrå en filial på Klockarvägen i Geneta.

Läs också: De öppnar byråfilial på Klockarvägen