Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ex-boxare i fängelse för kvinnovåld

Ska ha slagit sin sambo med knytnäven i ansiktet så illa att hon bröt näsbenet och fick tre tänder utslagna.

Annons

I stället för att ge parets lilla barn frukost stod mannen i badrummet och fixade till sig. Efter två timmar blev hans sambo irriterad och sa ifrån. Under bråket som följde gav mannen, som enligt egen utsago är före detta boxare, kvinnan ett knytnävsslag i ansiktet. Slaget resulterade i ett brutet näsben och tre utslagna tänder.

Misshandeln inträffade i bostaden i november förra året. Efter misshandeln fick mannen kontaktförbud mot kvinnan, vilket han trotsade vid flera tillfällen genom att både dyka upp i parets tidigare bostad och skicka henne flera sms.

Mannen är tidigare dömd för hot och våld mot kvinnan och de nya brotten begicks medan han var villkorligt frigiven från fängelset.

Nu har Norrtälje tingsrätt dömt honom till sex månaders fängelse för bland annat misshandel och överträdelse av kontaktförbud. Han ska även betala kvinnan 15 000 kronor i skadestånd.