Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Europas trevligaste stad

Tycker du att leenden och trevligt bemötande är viktigt på
resan? Då är det en europeisk stad som passar dig lite bättre. Här
är kontinentens vänligaste plats.

Budapest, det är den mest välkomnande staden i Europa. Åtminstone enligt de 130 000 personer som svarade på en undersökning gjord av sajten Housetrip.com. Den ungerska staden anses vara den trevligaste när man ser till helhetsbilden, men valdes också ut som bästa destination när en stor grupp vänner ska resa tillsammans.

På andra plats hamnar Lissabon i Portugal och Amsterdam i Nederländerna kommer trea. Italienska Rom betraktas också som vänligt, och hamnar på fjärde plats.

Undersökningen mätte dessutom vilken stad som är mest välkomnande för par. Då hamnar Paris i topp. Madrid passar bäst för den som reser på egen hand, och Istanbul ligger i framkant när det handlar om att välkomna familjer med barn, enligt undersökningen.

Paris bäst på våren

I undersökningen rankar deltagarna också städers välkomnande utifrån en specifik årstid. Och vårens trevligaste alternativ anses föga överraskande vara Paris. Mer otippat är att Rom bedöms vara sommarens mest välkomnande destination. De flesta italienare brukar tvärtom fly huvudstaden under den heta sommaren. Höstens bästa val är Amsterdam, enligt undersökningen, och Berlin sticker ut på vintern.