Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Europas finaste utomhusbiografer

Att gå på bio under bar himmelgeren extra dimension till filmupplevelsen.Här är några speciella bioupplevelser runt om i Europa.

Annons

Sala Montjuïc, Barcelona

En biofestival utomhus som äger rum varje år i trädgårdarna vid slottet Montjuïc i Barcelona. I år pågår festivalen mellan den 6 juli och den 8 augusti. Här visas en blandning av klassiker och nya filmer. Biljetter från 13,50 euro. Priset inkluderar en ekologisk hamburgare.

http://salamontjuic.org/

Festival del film, Locarno, Schweiz

Mellan den 6 och den 16 augusti är det filmfestival i Locarno, vid den nordligaste delen av Lago Maggiore i Schweiz. Festivalen är en av Europas äldsta och det är en mycket speciell atmosfär på Piazza Grande, där 8 000 personer får plats för att se film på den 26x14 meter stora skärmen.

www.pardolive.ch

La Villette, Paris

Varje sommar visas franska och utländska filmer i den trendiga och moderna parken La Villette i nordöstra Paris. Entrén är gratis och stolar finns att hyra. Visningar varje kväll från slutet av juli till slutet av augusti. Atmosfären är trivsam och många besökare kombinerar filmtittande med picknick.

www.villette.com

Källa: The Guardian

Mer filmvisning utomhus

Film Festival Wiener Rathausplatz i Wien

Cine Kamari på Santorini i Grekland

Filmfestivalen Sotto le stelle i Verona i Italien

Moonlight Cinema i Meloneras på Gran Canaria