Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett riktigt landsbygdsparti lägger inte ner småskolor

Så här i valtider sker det som brukar ske, nämligen att en rad politiska partier vill framställa sig själva som riktiga landsbygdsvänner. Sedan när valet väl är över, då återgår det mesta till det som var under mellanvalsperioden. Så fortsätter det mandatperiod efter mandatperiod.

Anmäl text- och faktafel

Men.

Ett riktigt landsbygdsparti deltar inte i att lägga ned fungerande småskolor i en bygd människor vill flytta till och människor kanske flyttade till just för att där fanns en skola.

Ett riktigt landsbygdsparti prioriterar inte en ny bro i hamnområdet i Norrtälje för närmare 30 miljoner kronor, när det finns gott om betydligt viktigare saker att lägga pengar på utanför Norrtälje tätort.

Ett riktigt landsbygdsparti vill förbättra kollektivtrafiken i kommunen och över kommungränserna samt att Roslagsbanan byggs ut till Rimbo.

Ett riktigt landsbygdsparti lägger inte en miljard på att subventionera elcyklar till våra storstäder. Miljönettot saknas helt och hållet, då elcyklarna förutom att de produceras i Kina även måste transporteras därifrån.

Ett riktigt landsbygdsparti medverkar inte till att, mer eller mindre, konfiskera mark för ytterligare biotopskydd och av staten misskötta naturreservat i en kommun som redan har länets tätaste bestånd av dessa.

Ett riktigt landsbygdsparti verkar för att äldreboenden skall finnas kvar även utanför tätorterna.

Ett riktigt landsbygdsparti inser att det går att bussa elever åt båda hållen, om ett elevunderlag tillfälligtvis sviktar på en mindre skola.

Ett riktigt landsbygdsparti försöker hitta pragmatiska lösningar för att motverka ytterligare centraliseringar.

Ett riktigt landsbygdsparti skall verka för att kommuner och landsting skall servera svenskproducerade livsmedel vid sina olika inrättningar.

Ett riktigt landsbygdsparti vill inte ändra i jordförvärvslagen och därmed släppa in utländska storföretag att äga mark i Sverige.

Ett riktigt landsbygdsparti vill att det omedelbart införs allmän jakttid på skarv längs Sveriges Östersjökust.

Ett riktigt landsbygdsparti vill verka för att Norrtälje skall få en egen förlossnings- och neonatalvårdsavdelning. Det skulle inte bara avlasta förlossningsavdelningarna vid Stockholms större sjukhus, utan även Akademiska sjukhuset i Uppsala när toppar uppstår. Akademiska sjukhuset flyger ibland för tidigt födda till Åbo sjukhus.

Så vad anser de andra partierna i kommunfullmäktige i dessa frågor?

Magnus Malmsten, Bergshamra, Landsbygdspartiet oberoende (LPO)

Peter Johansson (LPO), Hållsta

Michael Bonnier (LPO), Furusund

Ann-sofie Hagberg (LPO), Hållsta

Curt Carlström (LPO), Rimbo

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel