Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Ett gäng hästar” stoppade rattfyllerist

En man i 20-årsåldern drack öl i en bastu i Gräddö tillsammans med en kamrat. Efter sex öl bestämde han sig för att köra bil till Norrtälje. Eftersom han var berusad tog han småvägarna.

Vid Håtö gård tog dock resan slut. Där stod en ledig polisman mitt i vägen i färd med att lasta en häst upp i en hästvagn. Polisen ringde kollegorna som efter ett utandningsprov kunde konstatera att mannen var påverkad av alkohol.

Provet visade att mannen hade 0,76 milligram alkohol per liter i utandningsluft, vilket motsvarar ungefär 1,5 promille alkohol i blodet.

Nu åtalas mannen för grovt rattfylleri. Han erkänner brottet och var mycket besviken på sig själv och ångerfull efter bilfärden som ägde rum i maj.

I polisförhör uppgav han att han stannade efter Håtö gård eftersom där var det ”ett gäng hästar som hoppade runt” och att mannen som kom fram till hans bil hade ”en schysst hjälm.”