Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erkänner - men minns inte knivhugget i huvudet

Den man i 20-årsåldern som i somras knivhögg en yngre kamrat i huvudet åtalas nu för mordförsök.

Mannen säger i förhör att han tror att han hämtade en kniv i köket.

– Sen är det svart. Jag var inte arg på honom. Jag kommer inte ihåg att jag högg honom. Men jag vet att det är jag som har gjort det.

Tidigare på kvällen den 27 juli hade ett mindre kompisgäng suttit och tittat på Idol-klipp på YouTube och druckit öl i en villa norr om Edsbro. Stämningen hade varit bra. Alla som var där var vänner.

Vad som hände senare under natten kommer att förbi en gåta fram till rättegången som ska inledas på onsdag.

Mannen som alltså åtalas för mordförsök har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning men vad som framkommit i den är sekretessbelagt.

Åklagaren har tidigare sagt till NT att mannen, som haft drogproblem tidigare i livet, inte hade några spår av droger i kroppen när dådet begicks. Däremot var han kraftigt berusad.

Vid den rekonstruktion av brottet som har genomförts berättade mannen hur han vaknat mitt i natten och gått ner till sin vän som sov i en soffa på nedervåningen och huggit honom i huvudet med en kniv.

Han säger att det är så det måste ha gått till. Men att han inte minns det.

Han minns inte heller att han skrek åt en kamrat, som också vaknat, att larma 112 innan han själv tog sig ut från huset. Polisen hittade honom lite senare, med blod på armar och ben, 200 meter från brottsplatsen.

Enligt åtalet har inte heller den knivhuggne pojken något minne av dådet eller någon förklaring till vad som kan ha orsakat hans kamrats agerande.

Enligt åklagaren mår pojken, efter omständigheterna, förvånansvärt bra i dag.