Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eriksson femma i student-VM

Philip Eriksson från Häverödal spelade veckan som gick student-VM i Schweiz. 22-åringen spelade upp sig i slutet av mästerskapet och slutade till sist på en femteplats.

22-åringen, som nyligen tog examen vid Scandinavian School of Golf i Halmstad, var sex slag efter vinnaren och tre från bronsmedaljen.

– Absolut en okej insats. Jag hade lite problem med puttarna och det var tufft eftersom banan var på ungefär 1 500 meters höjd. Bollarna flög 10 procent längre än vanligt, säger Eriksson och fortsätter:

– En femteplats är en bra placering, jag mötte några av världens bästa amatörspelare och har en bra känsla inför kommande tävlingar.

Eriksson spelade även lagtävlingen för Sverige, där blev det en sjätteplats.

Härnäst för 22-åringen väntar Katrineholm Open den 2-4 juli, en tävling på Nordea Tour. Ryder Cup-vinnaren från 2006 Robert Karlsson håller i tävlingen och vinnaren får spela en Europacuptävling till hösten.