Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"En stabil förare med hög lägstanivå"

Britten Chris Harris kör för Rospiggarna i elitserien 2014.

Rospiggarnas elitserielag börjar bli fulltaligt. I dag blev den åttonde och näst sista föraren klar – brittiske Chris "Bomber" Harris.

– Det känns riktigt härligt. Chris är förare som vi varit och tittat på tidigare men inte fått till oss. Så det känns riktigt bra att vi fått med honom i vårt lag nu, säger Rospiggarnas sportchef Göran Lindblom.

Varför föll valet just på Chris Harris?

– I lagbygget måste man ha olika förare i olika roller. Chris Harris är en bra förare med ett snitt som passar in hos oss, av den anledningen föll valet på honom. 

Vad kan han tillföra Rospiggarna?– Poäng. Massor med poäng. Chris är en stabil förare med en hög lägstanivå. Han är en kille som med all sannolikhet kommer komma in bra i vårt gäng. Jag har stora förhoppningar på att Chris kommer tillföra saker i såväl depån som på banan.

30-årige Chris Harris körde i Sverige för Västervik säsongen som gick. Klubben som han värvades till 2006 och som han varit trogen sedan dess (Harris körde 2004 tio matcher för Kaparna i allsvenskan.  

Efter årets säsong valde Västervik att inte förlänga med Harris, som är den förare som tagit näst flest poäng i klubben genom alla tider efter Tomasz Gollob.

Harris körde en GP-tävling den här säsongen, i Cardiff där han plockade sju poäng. Tidigare har han gjort sex GP-säsonger från 2007-2012. Som bäst har Harris blivit sexa, vilket han blev 2010 på samma poäng som Greg Hancock. På brittens cv finns en GP-seger från 2007 samt tre vunna brittiska mästerskap.

Nu återstår det en förare innan truppen är spikad, hur går det på den fronten?

– Vi håller på för fullt med den sista föraren, men det är inte klart än. Det är nära och det kommer inte ta så lång tid innan det är klart, säger Göran Lindblom.

Chris Harris

Född: 28 november 1982 Truro, Storbritannien.

Bor: Coventry, Storbritannien.

Smeknamn: Bomber.

Svenska klubbar i karriären: Västervik, Kaparna.

Meriter: Segrare Storbritanniens GP 2007, brittisk mästare 2007, 2009, 2010.

Källa: Speedwaygp.com