Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En person omkom i hissolycka

En person avled på måndagen i en hissolycka ombord på en Estlandsfärja.

Klockan 11.25 på måndagen larmades SOS Alarm om att en anställd på färjan Patria Seaways, som går mellan Kapellskär och Paldiski i Estland, hade fastnat i en hiss.

Olyckan skedde i samband med att färjan skulle lägga till i Kapellskärs hamn. Den förolyckade mannen skulle åka en hiss som används av såväl personal som passagerare. Efter vad som hittills framkommit larmade han för att få hjälp att komma därifrån direkt när hissen stannat. Men eftersom färjan höll på att lägga till tog det tid innan han fick hjälp.   

Då färjan kommit till kaj i Kapellskär framkom att mannen var fastklämd. 

Mannen som var född 1960 och inte svensk medborgare, hade av oklar anledning då tagit sig upp genom en lucka i hisstaket. När hissen startade igen blev mannen klämd så illa att han avled. 

I nuläget rubricerar polisen händelsen som en arbetsplatsolycka. 

Utredningen sköts i inledningsskedet av Norrtäljepolisen. Var utredningen sedan förläggs är avhängigt vilket land färjan är registrerad och vart det har hänt.