Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"En otrolig känsla"

Eddie Läck en vinnare i NHL-debuten. Räddade 32 skott när Vancouver Canucks vann på övertid borta mot Calgary Flames.

Annons

2010 lämnade Eddie Läck Brynäs i elitserien och åkte ”över pölen” med drömmen om att få spela i NHL. Efter tre säsonger i AHL blev drömmen sann natten till måndagen.

– Tack för all kärlek i dag, grym känsla, stor vinst, skriver den Norrtälje IK-fostrade målvakten på twitter efter NHL-debuten.

Läck fick förtroendet att vakta Vancouver Canucks mål i bortamatchen mot Calgary Flames. Därmed blev han också historisk, i form av första spelaren någonsin från Norrtälje kommun att spela i NHL.

Canucks vann matchen med 5–4 sedan förre Tingsrydspelaren Mike Santorelli avgjort 3.17 in i övertidsperioden.

Läck räddade 32 av 36 skott. Sista målet släppte han retligt in med bara 19 sekunder kvar av ordinarie tid när Flames David Jones tryckte in en retur efter en rörig situation framför Läcks mål.

Men i och med Santorellis avgörande blev Läck ändå en vinnare i debuten.

– Det var en otrolig känsla, Santorelli gjorde ett bra jobb där, sade Läck efter matchen enligt NHL:s hemsida.

– Matchen var lite av en berg- och dalbana. Men jag sade till mig själv att vad som än hände så skulle jag jobba hela matchen ut, och det kändes som om det var det jag gjorde också.

Eddie Läck

Ålder: 25 år, född den 5 januari 1988.

Moderklubb: Norrtälje IK.

Nuvarande klubb: Vancouver Canucks.

Tidigare klubbar: Lidingö, Djurgården, Leksand, Brynäs, Manitoba Moose, Chicago Wolves.

Meriter: SM-silver J18 2005 (Djurgården), elitseriedebut den 17 oktober 2009 mot Färjestad (Brynäs), AHL:s rookielag säsongen 2011 (Manitoba Moose), månadens målvakt i AHL december 2010 (Manitoba Moose).