Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"En bra budget för Norrtälje"

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Regeringen satsar fem miljarder kronor på skola, vård och näringspolitik i budgeten för nästa år. - En bra budget för Norrtälje, säger Alliansens lokala företrädare.

Annons

Finansminister Anders Borg (M) lägger tyngdpunkten på utbildningsområdet i den vårproposition som presenterades på onsdagen. Nästan fyra av de fem miljarderna för 2015 öronmärks för att lyfta skolan.

Norrtälje kan preliminärt få tillgång till 15-18 miljoner kronor på skolområdet. Det konstaterar Karin Karlsbro (FP), som kandiderar till både riksdagen och kommunfullmäktige i Norrtälje i höst.

-Det öppnar för fler förstelärare och speciallärare. Lågstadielyftet med mindre klasser och fler lärare är en annan viktig del, säger hon.

Bino Drummond (M), barn- och skolnämndens ordförande i Norrtälje och riksdagsledamot, anser att budgeten tar ansvar för skolutvecklingen.

-Målsättningen är att fler ska ha ett jobb att gå till. Då är satsningar på ökade kunskaper nödvändiga, säger han.

Per Lodenius (C), riksdagsledamot från Norrtälje, vill framhålla de investeringar som regeringen gör för att stärka glesbygden. Han nämner utbyggnaden av bredband och lanthandelslyftet som ska hjälpa till att bevara matbutiker och bensinmackar på landsbygden.

Ett högkostnadsskydd som ska sänka företagens kostnader för sjukskrivningar ryms också i vårpropositionen.

Det kan bli ett lyft för Norrtälje tror både Lodenius och Mats Odell (KD), ordförande i riksdagens näringsutskott, som var på plats i Norrtälje för att kommentera budgeten.

-Fyra av fem nya jobb skapas i de små företagen. Med mindre oro för sjuklönekostnader vågar de mindre företagen, som är vanliga i Norrtälje, att satsa, säger Odell.