Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En anhölls för mordförsök

UPPDATERAD. Ska ha knuffat i en man i vattnet från en brygga i Kapellskär.

En man i 45-årsåldern anhölls under natten mot söndag misstänkt för mordförsök på en jämnårig man. Han släpptes på fri fot på söndagskvällen men misstankarna mot honom kvarstår.    

Vid 22-tiden på lördagen stod de två männen och fiskade på en brygga i Kapellskär. Båda två är utländska medborgare och arbetar som lastbilschaufförer. Någon gång mellan klockan 22 och 23 hamnade en av männen i vattnet.

Han simmade under vattenytan en bit och gömde sig sedan bakom en brygga. Då ska han ha hört röster prata om att han förmodligen har drunknat.

En hamnkapten fick syn på mannen som tagit sig upp på land när rösterna tystnat. Hamnkaptenen ringde polisen efter att ha hjälpt den blöte mannen.

Mannen pekade ut en misstänkt som polisen grep i en lastbilshytt. Därefter inleddes en jakt efter flera gärningsmän.

Det ska ha varit en hel del alkohol med i bilden och efter förhör med målsägaren senare på natten klarnade det något och teorin om flera gärningsmän avfärdades.

Målsägaren har sagt till polisen att han befann sig på bryggan tillsammans med den man som anhölls och ingen annan. Målsägaren har också sagt att han inte har ramlat i vattnet utan ska plötsligt ha blivit knuffad eller sparkad.

– Hamnkaptenen och en person till har sett männen på bryggan men ingen har sett själva händelsen, säger Susanne Abrahamsson, stationsbefäl vid polisen i Norrtälje. 

I nuläget är mannen frisläppt men fortsatt misstänkt för försök till mord.