Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elsa Martinsson från Hallstavik finalist i radio

Under tisdagen tog hon studenten och på fredag står hon på Kulturhusets scen i Stockholm i delfinalen i Svensktoppen nästa. Lyssna och se Elsa Martinsson från Hallstavik berätta om sin musik.

Elsa Martinsson, 19 år,  framför låten Alive som hon skrivit själv.

– Det var en av de första låtarna jag skrev. Jag fick några ackord på hjärnan och så bara fanns den där.

Inspirationen kommer från vardagen, från saker som kompisar berättar, men mest från Elsas eget liv.

– Alive handlar om att känna sig levande, det är en låt med attityd. Jag var lite halvsur när jag skrev den.

Låten är nu en av fem i distriktsfinalen för Stockholm. I augusti går riksfinalen på Liseberg. Då har en jury valt ut åtta finalister bland de 25 distriktsvinnarna. Den slutgiltiga vinnaren utses av juryn och lyssnarna och går vidare till Svensktoppen och får en plats i Melodifestivalen nästa år.

Elsa Martinsson har hållit på med musik länge. Som femåring var hon med i en talangjakt i Hallstavik och i vintras var hon en av kandidaterna till Roslagens Lucia .

Under tisdagen sprang hon ut från Stockholms estetiska gymnasium i Liljeholmen där hon gått inriktning sång. Under gymnasiet har hon bott i Stockholm, men nu går flyttlasset hem till Hallstavik över sommaren.

– Jag ska jobba på Ica i Hallstavik under sommaren. I höst vill jag och en kompis flytta till Norrtälje och så vill jag åka ut och resa.

Även om mycket är öppet inför framtiden vet Elsa Martinsson en sak säkert.

– Jag vill satsa på musiken.

Lyssna på Elsa Martinssons låt Alive här!

Svensktoppen nästa

Svensktoppen nästa är en tävling i Sveriges Radio P4 för låtskrivare och artister. I år har 1 146 bidrag skickats in av både nya och etablerade låtskrivare.

På fredag tävlar Elsa Martinsson i Stockholmsfinalen på Kulturhuset. Det går att sms-rösta fram till fredag klockan 10.