Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ellas lekplats byggdes bort

Lillskogen på Långsjöskolans skolgård var en favoritplats för många elever. Nu är den borta. – Det var jättejobbigt att se. Jag grät så mycket, säger Ella Schönqvist, 10, elev på skolan.

Annons

I början av sommarlovet sprängdes skogsdungen bort utan att barnen hade informerats. Nu står där i stället en stor grå paviljong.

Ella Schönqvist skrev ett brev till kommunalrådet Kjell Jansson (M) för att klaga och fick snabbt ett svar från Leif Söderbäck, projektledare på kommunens fastighetskontor.

– Han skrev att han förstår att jag blev besviken, men de behövde göra rum för Bålbroskolans 350 elever som kommer till oss i höst, säger Ella Schönqvist.

Enligt brevet ska paviljongen rymma båda skolornas musikelever under två år. Byggnaden ska sedan tas bort och marken ska återställas till lekyta. Under sommaren monterar fastighetsavdelningen många nya lekredskap på skolgården. Men Ella Schönqvist är fortfarande besviken.

– Det är svårt att byta ut minnen mot saker. Vår lillskog var magisk, storstenen vi lekte stenåldern på är borta. Jag hoppas att Leif Söderbäck har rätt när han skriver att vi kommer få det roligare med de nya sakerna för jag vill kunna vara glad här igen, säger Ella Schönqvist.