Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elitseriearbetet har börjat för Teurnberg

Teurnberg har tänkta startsjuan i elitserien klar för sig.

Annons

Tror ni att säsongen tog slut för Rospiggarnas lagledare i och med kvalfinalsegern i förra veckan?

Ja, det gjorde den. Men den nya säsongen började direkt. Den 1 december ska Teurnberg ha fått ihop ett slagkraftigt elitserielag.

Som kommer att ha vilket mål?– Att etablera oss i elitserien igen. Och att bli ett slagkraftigt hemmalag. Jag vill fortsätta bygga på samma sätt som i allsvenskan – ambitiösa och proffsiga förare. Har förarna de egenskaperna så kan man lyfta alla till stordåd.

Teurnberg säger att han har den ”sjua” han vill ha klar i huvudet (kommande säsong får truppen innehålla sju förare plus två gästförare).  Han har kontaktat alla förare som ingår i den, men vill inte nämna namn.

– Det har varit bra första kontakter. Ingen av dem har sagt nej, men det återstår mycket arbete.

När kan NT-sporten få börja skriva om förare som är klara för Rospiggarna?– Vet inte, men förhoppningsvis så snart som möjligt. Prio ett är att kontraktera tre svenskar eftersom det är en regel.

Hur stor skillnad blir det för er ekonomiskt att ta klivet upp i elitserien igen?– Inte så stor faktiskt, vilket beror på att vi haft en rätt dyr trupp med allsvenska mått mätt. Vi kommer såklart ha en större budget i elitserien, men det finns ett lönetak på 2,9 miljoner som vi naturligtvis ska hålla oss inom.

På sikt då, någon risk att ni ger er in i eller tvingas in i en pengakarusell nu när ni måste kunna hänga med sportsligt i elitserien?– Nej, det hoppas jag verkligen inte! Men det är tufft i speedwayen. Allt hänger ihop och kör vi bra får vi mer publik och mer inkomster, kör vi dåligt blir det sämre på alla sätt.

– Det vi måste göra nu är att fortsätta att bygga på det stora speedwayintresse som har byggts upp här igen. Det är ju där inkomsten finns.

Hur mår du så här en vecka efter att ni blev klara för eliten igen?– Jag är faktiskt rätt trött. jag har pressat ur mig rejält under flera år nu och självklart känns det av.

– Direkt efter matchen kände jag mig mer trött än glad. Det blev en sån rejäl utandning av lättnad och jag myste mer än jublade.

Flera av förarna kan inte nog berömma dig som ledare. Hur skulle du själv beskriva dig som en sådan?– Oj. Jag är nog hård och rak. Och står för en tydlighet som jag tror uppskattas av alla till viss del.

– I alla fall av alla som får köra, lägger han till med ett skratt.

En annan uppskattad del är att Teurnberg även bryr sig om personen i föraren.

– Ja, jag pratar mycket med dem i telefon också, jag försöker hålla en dialog, kolla läget, fråga hur det är och så.

Din stora styrka i övrigt?– Jag kan speedway. Jag kan se talanger långt innan de blommar ut. Joel Andersson, som gjort en kanonsäsong hos oss i år, är ett exempel. Jag såg honom av en tillfällighet när jag skulle kolla in en annan förare och det blev ju ett lyckodrag att värva honom.

Att Teurnberg kan speedway står nog utom allt tvivel. Nu får Rospiggsfansen hoppas att han även kan bygga ett bra elitserielag.

Fortsättning följer.