Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter vårens succé – här är NT-sportens nya artikelserie: ”Känns hedrande”

Artikel 1 av 3
Klubbikonerna
Visa alla artiklar

I ett 20-tal artiklar porträtterade NT några av Roslagens största fotbollsprofiler.
Nu kommer nästa serie – Klubbikonerna – med fokus på personer som gjort avtryck i sin förening.
– Det känns hedrande att få lyfta fram aktiva som varit betydelsefulla för Roslagsidrotten genom åren, säger NT:s sportredaktör Jessica Eriksson.

Läs även: Här hittar du alla reportage i serien Pausintervjun

När coronaviruset satte klorna i världen i våras och alla idrottsevenemang ställdes in, tog Norrtelje Tidnings sportredaktion chansen att grotta ner sig i Roslagsfotbollen.

19 profiler från kommunens fotbollslag porträtterades i varsin artikel, något som blev väldigt uppskattat bland läsarna.

Nu lanserar NT nästa artikelserie – Klubbikonerna – där Sporten kommer lyfta fram några som har satt stora avtryck i sin förening under sin karriär.

– Eftersom världen nu är som den är känns det hedrande att få tid att lyfta fram aktiva som varit betydelsefulla för Roslagsidrotten genom åren, säger NT:s sportredaktör Jessica Eriksson.

Första artikeln, som publiceras på norrteljetidning.se på lördag morgon och i papperstidningen på måndag, handlar om Norrtälje IK:s Morgan Andersson.

– De som kan sin NIK-historia minns förstås fiskarsonen från Hallstavik som satte skräck i varje division 2-försvar under ett årtionde – och med tanke på att han är klubbens rekordinnehavare i de fyra viktigaste kolumnerna därmed även självskriven i det här sammanhanget, säger Sportens Christopher Grönlund.

Varje vecka fram till jul kommer ett nytt avsnitt och främst kommer det handla om klubbikoner inom vinteridrotterna.

– Vi vet att det finns massor av ikoner även inom de så kallade "sommarsporterna", men vi inleder med vintersporterna och sparar några guldkorn till våren, säger Jessica Eriksson.

Fotnot: Har Din idrottsförening en klubbikon som Du tycker förtjänar att lyftas fram? Tipsa oss gärna på [email protected]