Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter skandalerna – nu säljer Kommunal gård vid Marholmen

Kommunal säljer sitt semesterparadis vid Marholmen – för 14,5 miljoner kronor. Efter årets skandaler gör fackförbundets nya styrelse en helt annan bedömning än den gamla.

Annons

Bredvid Kommunals konferensanläggning Marholmen, där företagets kärnverksamhet bedrivs, ligger Axelviks gård. Gården har under tre år ägts av Kommunal och är en av de omstridda affärer som avslöjades tidigare år.

Gården ligger ute för 14,5 miljoner kronor, 400 000 kronor mer än vad Kommunal köpte den för 2013, skriver Aftonbladet idag. De skriver också att en av byggnaderna på gården använts privat av dåvarande ordförande Annelie Nordström. Både hon och förre kassören Anders Bergström semestrade utan att betala för sig på fackförbundets konferensanläggning Marholmen, och gjorde rätt för sig först efter avslöjandena.

Varför säljer man Axelviks gård nu?

– Nya styrelsen i Lyran är på plats och har kommit fram till att den inte tillför något i nuläge, säger Robin Ljungkvist, pressekreterare på Kommunal.

Är det här en del av en upprensning av skandalerna från i våras?

– Det kan jag inte svara på. De har annan uppfattning än vad förra styrelsen hade, säger Robin Ljungkvist.

Vad har gården använts till under dessa tre år?

– Man köpte det som ett komplement till Marholmens verksamhet. Där skulle man kunna erbjuda boende för mindre grupper. Viss uthyrning har också skett under de här tre åren. Men den kom inte till den nytta man trodde, säger Robin Ljungkvist.

Tom Kallstenius är ansvarig mäklare för fastigheten.

– Det är många som hör av sig om det här. Intresset är stort, vi har några privata visningar inbokade innan visningen på söndag, säger han.

Vad är din bedömning, kommer gården att inbringa utropspriset?

– Det får marknaden avgöra, säger Tom Kallstenius.

Se annonsen på Axelviks gård här.

Annons