Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter flera interna strider - nu hoppar fler av C

Sedan Centerpartiet sagt ja till skattesänkning nästa år har det stormat i partiet. Nu berättar medlemmar varför de lämnar sina platser.

I fredags kunde norrteljetidning.se berätta att Centerpartiets kretsordförande Håkan Stolt hoppar av sitt uppdrag. Han ville då inte berätta om orsaken, men avhoppet skedde dagen efter att C haft ett medlemsmöte för att diskutera varför partiets gruppledare Berit Jansson sagt ja till att sänka skatten.

Nu väljer Stolt att berätta varför han ställer sin plats till förfogande.

– Vi har vid otaliga tillfällen sagt att vi inte ska gå med på en skattesänkning förrän vi har sett verksamhetsplanerna. Samma parti går nu emot sitt eget beslut. Jag anser då att jag inte har kretsstyrelsens förtroende, säger han.

Även Robert Johansson hoppar av sitt uppdrag som vice ordförande i kretsstyrelsen. Han lämnade nyligen uppdraget som ledamot i barn- och skolnämnden på grund av skattesänkningen och oklarheter kring hur mycket pengar som ska satsas på skolan. Dessutom anser han att Berit Jansson ljugit på presskonferensen där de borgerliga presenterade budgeten. Berit Jansson sa till NT:s reporter att hon inte fått något underlag om skolsatsningar på 30 miljoner kronor av Robert Johansson. Johansson menar att hon känt till det.

– Jag är inte nöjd med det svar jag fått. I dag har jag skrivit ett internt mejl till medlemmarna. Jag hoppas att andra kan reda ut vad som hänt. Jag har inte förtroende för min gruppledare, säger han.

Efter mötet har också Gunnar Marstorp och Christer Johansson, som är ledamöter i kretsstyrelsen, hoppat av av samma skäl.

– Vi har aldrig sagt att vi ska sänka skatten innan alla premisser för verksamheterna varit klara. Centern är ett folkrörelseparti där man respekterar medlemmarna. Nu gäller inte kretsstyrelsens beslut och då blir jag villrådig, säger Gunnar Marstorp om avhoppet.

Berit Jansson har tidigare sagt att Håkan Stolts avhopp är ”tragiskt”, men hon vill inte kommentera de andra avhoppen.

– Nej, jag tänker inte kommentera det interna i tidningen, säger hon.