Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter ett år på vift kom Lemmy hem

För snart ett år sedan försvann familjen Mattssons katt Lemmy. Men strax före jul skedde ett mirakel.

När Satu Mattsson skulle åka på semester förra vintern lämnade hon katten Lemmy hos goda vänner. Men Lemmy var inte nöjd med den ordningen och drog iväg. Förmodligen ville han hem till Norrtälje men tog fel på riktningen och hamnade i Edsbro.

Där strök han runt under sommaren tills en familj förbarmade sig över honom och tog honom till Norrtälje katthem. På katthemmet konstaterades att Lemmy hade en tatuering i örat som berättade om vem han tillhörde. Så strax före jul fick Satu Matsson en telefonsamtal därifrån med lyckobeskedet om att Lemmy fanns där.

– Jag trodde inte mina öron, berättar hon. Ändå hade vi aldrig gett upp hoppet. På något konstigt sätt visste vi att Lemmy fanns där ute någonstans.

På Norrtälje katthem berättar man att när Lemmy fick höra sin mattes röst utan att ens ha sett henne än blev han överlycklig.

– Ja, han har alltid haft den egenheten att han dreglar när han blir lycklig och det gjorde han.

Egentligen är Lemmy Satus dotter Sagas katt. Nu ägnar sig både mor och dotter åt att skämma bort Lemmy och se till att han har det bra. Han har fått börja gå ut, men bara när de håller ett vakande öga över honom.